Vrijwilliger: Irma Jansen

Irma

Vrijwilliger: Irma Jansen

Ik ben Irma en dit is mijn hond Sep.
De adoptie van Sep en de sluiting van het asiel van Animal Aid Foundation in Benifiao zijn voor mij het begin geweest van mijn betrokkenheid bij het zwerfhondenprobleem in Spanje. Samen met mijn zus Diana, oprichtster van ZiN, heb ik vele uren gesproken over welke bijdrage wij kunnen leveren om de situatie in Spanje te verbeteren. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van Stichting ZiN.

Mijn rol in de stichting speelt zich voornamelijk op de achtergrond af. Zo verzorg ik de financiële administratie, ik regel de opslag van donaties, het transport van donaties en incidenteel zorg ik samen met Sep en mijn drie katten voor noodopvang.
In oktober 2016 heb ik de opleiding ‘Vakbekwaamheid honden & katten’ afgerond. Tijdens mijn stages (o.a. in een Spaanse opvang en een pension in Nederland) en mijn werk als hondengeleider bij de Luchtmacht heb ik veel ervaring opgedaan met de verzorging van honden in een pension/asiel/opvangsituatie. Hierdoor heb ik diep respect gekregen voor de manier waarop de asielen waarmee ZiN samenwerkt met minimale middelen en de inzet van vele vrijwilligers probeert de leefomstandigheden van de honden in Spanje te verbeteren. Ik zie het dan ook als een voorrecht om eens per jaar, samen met mijn vriend Erwin, donaties naar de Spaanse asielen te mogen brengen.

Samen met de andere vrijwilligers van stichting ZiN hoop ik het leven van zo veel mogelijk honden in Spanje te verbeteren en uiteindelijk te zorgen voor een mentaliteitsverandering in Spanje ten opzichte van zwerfhonden, jachthonden en dieren in het algemeen.

“Don’t let someone who gave up on their dreams talk you out of yours.”