Dag 4: iets moois

11868802_1631801973742346_49306199_n

Shaina verveelt zich soms. Ze is een actieve, jonge, slanke hond. Met een energie waar je u tegen zegt! Dus breidden we de wandelingen uit en probeer ik daarnaast spelletjes te bedenken. We gaan even in de tuin spelen tussen de wandelingen door. Bobby, mijn Spaanse hondje, daagt Shaina uit, waardoor ze als een dolle met hem wil spelen. Als een ware windhond rent ze om hem heen en na een halfuurtje is hij moe.

Ik pak een balletje en probeer Shaina uit te dagen. Ze kijkt me aan alsof ik gek ben. ‘Ga hem zelf halen!’

‘s Avonds gaan we voor een laatste lange wandeling naar het bos. Vriend is erbij, vriend is nog steeds niet leuk, maar zijn kaas is wel lekker! Hij heeft de twee rakkers vast. Ik besluit dan en daar om Shaina even los te laten. Ik klik haar los op een mooi overzichtelijke plek en als een puma achter haar prooi aan begint ze rondjes te rennen. Een klein beetje opgekropte energie die eruit moest! Als ze haar ei kwijt is, lopen we verder en Shaina loopt steeds iets verder weg. Ik roep haar terug. Na een stuk of tien keer roepen luistert ze en lijn ik haar weer aan. Het zou leuk zijn als ze uiteindelijk los kan. Ik denk dat ze nog wat gehoorzaamheidslesjes nodig heeft, maar met wat inzet en vooral kaas, waarom niet…

In de avond gebeurt er iets moois. Manfiguur zit op de bank, en als een prinsesje krult ze zich op, en vleit zich tegen hem aan. Hij aait haar en ze zucht. Het is goed.

11897031_1631801957075681_731313861_n