Dag 8: pleaser

11996943_1639360706319806_123767412_n

Hoogste tijd voor een update over Shaina!
Met Shaina gaat het goed! Ze is volwaardig huishond, gedraagt zich keurig (op tafels gaan staan is nog wel een dingetje… dat vindt ze erg moeilijk af te leren). Ze is flink waaks, maar dan ook wel weer goed af te leiden. Verder luistert ze prima. Ze komt als je roept, wil soms een beetje wild spelen, maar is ook weer goed kalm te krijgen.

Sinds het weer is omgeslagen (denk ik) is ze buiten wat onrustig en gestrest. Voornamelijk bij auto’s, mensen, fietsen en drukte is ze een beetje paniekerig. Ze heeft het ook niet zo op de hele harde wind. Als ze de wind hard ergens hoort guren, wil ze het liefst vluchten. Ik herken dat wel van Bobby, zo’n angstfase. Gelukkig heeft Shaina het wel minder extreem.
Hier proberen we aan die onrust te werken. Ze moet er even doorheen. Eenmaal op de stille hei of in het bos is alles weer goed, zie je de zenuwen afvloeien en wordt ze weer relaxed. Ze wil graag mee naar buiten: ze staat als ik in de gang sta al helemaal klaar om haar riem om te doen!
Eenmaal binnen is alles weer goed. Haar veilige haventje lekker op de bank of op haar kleedje.

Shaina is echt een lieverd. Ze heeft echt een baas nodig die haar genoeg aandacht kan geven. Hier heeft ze de aandacht te delen met twee andere grote boeven. Ze vindt het totaal niet erg om met andere honden te leven, leuk zelfs. Maar één-op-één aandacht heeft ze echt nodig. Ik maak sowieso elke dag één van de wandelingen apart met haar. Dat vindt ze heerlijk! En ze heeft even wat momentjes met mij alleen nodig. Even lekker kroelen, spelen en gek doen met mij in plaats van ‘op haar beurt moeten wachten’.

Met genoeg aandacht, geduld en training is ze een topper. Ze moet nog veel leren, maar staat hier ook open voor. Ze is echt een pleaser: wil alles ontzettend graag goed doen en doet alles voor een dikke knuffel!!