Dag 9: trouwe vriendin

12168152_1652838904971986_143094996_n

Shaina is nu alweer bijna 3 maanden in Nederland en ze doet het prima!
Ze is helemaal gewend aan het leven met mij en de andere hondjes. Het is echt haar roedeltje en ze is geweldig lief. Zoekt nooit ruzie, wil altijd met iedereen knuffelen, samen liggen of spelen. Er zit geen greintje kwaad in.

Soms is ze een beetje ‘stout': ze sloopt weleens wat als je het laat rondslingeren en ze is een echte prullenbakdief. Zolang je die dingen even wegzet als je er niet bij bent, gaat het prima!

Even alleen zijn gaat steeds beter. Ze is rustig en vermaakt zich dan prima met de andere hondjes. Buiten lopen vindt ze helemaal geweldig. Zo lang mogelijk! Loslopen is wat lastig. Ze is dan een echte podenco en kan moeilijk luisteren. Ik laat haar dan ook niet veel los. Alleen als ik alleen met haar ben, op een heel veilige plek. Ik heb haar meestal aan de flexilijn en dat gaat perfect. Ze trekt niet, neemt af en toe een sprintje en weet precies wanneer de lijn op is.

Ze kan nog wat bangig en onzeker zijn in vreemde situaties. Bij bezoek is ze wat afstandelijk, maar als diegene rustig gaat zitten komt ze uiteindelijk wel en laat ze zich ook aaien. Ze heeft vooral rust nodig. Heel drukke situaties vindt ze wat spannend. Maar dan loopt ze gewoon weg en gaat alles even van een afstandje zitten bekijken. Ze zou nooit lelijk doen. Zelfs geen lipje optrekken!

Als ze je eenmaal kent, is ze een ware kroeldoos. Het liefst ligt ze op schoot en kruipt ze helemaal in je! Het gezin dat voor haar kiest, heeft er echt een gouden trouwe vriendin aan. Ze komt uit Spanje en ze heeft genoeg voor haar kiezen gehad. Daar heeft ze littekentjes van en dat is logisch. Maar kijk er doorheen. Ze wil zo graag, ze is zo enorm gek op mensen en andere hondjes. Ze heeft alleen maar de allerbeste bedoelingen met alles en wil niks liever dan je allerbeste vriendin zijn!