Home

Welkom op de website van Stichting Zwerfdier in Nood!

Stichting Zwerfdier in Nood helpt achtergelaten, verwaarloosde en mishandelde honden uit Zuid-Europa (Spanje). Wij werken daarvoor samen met verschillende asielen en organisaties in de regio Valencia.

Stichting ZiN houdt zich vooral bezig met het herplaatsen van zwerfhonden (en incidenteel -katten) uit Spanje, het verlenen van (financiële en materiële) ondersteuning aan plaatselijke asielen, en het bestrijden van dierenleed ter plaatse.
Het merendeel van de zwerfhonden in landen als Spanje is niet op straat geboren, maar op straat gezet. Dagelijks worden in veel Zuid-Europese landen ongewenste honden op straat gezet of achtergelaten bij asielen of in dodingsstations. In Spanje alleen gaat het al om ca. 150.000 honden per jaar.

Stichting ZiN vangt honden in nood op en zoekt op een verantwoorde en zorgvuldige wijze in Nederland of België een goed thuis. De te herplaatsen honden worden door Stichting ZiN zelf geselecteerd in Spanje. De stichting werkt met vaste opvanggezinnen en directe plaatsing vanuit het buitenland.

Daarnaast ondersteunt Stichting ZiN ter plaatse door onder andere:

  • Geld in te zamelen voor (ver)bouw van de asielen, operaties, medicatie, enzovoort.
  • Educatie- en castratieprojecten te ondersteunen of op te zetten in de asielen ter plaatse.
  • Inzamelen van hulpgoederen ter ondersteuning van de asielen.

Op dit moment werken wij samen met: Ribercan (Carcaixent, Valencia), Hope for Spanish Stray Dogs (Murcia), Colmillo Blanco (Torrent, Valencia), Apradec (Turis, Valencia) en Animal Aid Valencia (Torrent).

 

Stichting Zwerfdier in Nood is aangesloten bij het Stray Animal Foundation Platform.

stray-afp-logo