Categorie archief: Nieuws

Joly – geadopteerd!

Joly_profiel

Joly was niet meer gewenst door haar eigenaren en is in verwaarloosde staat terechtgekomen bij de opvang van Hope for Spanish Strays. Ze bleek Ehrlichia-positief, waarvoor ze in het opvanggezin is behandeld.

Joly is gek op mensen en op aandacht. Ze houdt ervan om geknuffeld te worden en ligt graag op schoot. Joly deelt de aandacht niet graag met andere honden en we zijn voor haar dan ook op zoek naar een thuis zonder andere honden. Ze kan eventueel wel bij een kat worden geplaatst die honden is gewend, maar heeft het liefst haar baasje voor zich alleen. Ze kan ook geplaatst worden bij oudere kinderen die begrijpen hoe je met een kleine hond om moet gaan.

Joly vindt het leuk om dingen te ondernemen met haar baasje, ze houdt van wandelen en ze gaat graag mee in de auto of naar een terrasje. We zoeken voor haar dan ook een nieuw thuis waar ze niet veel alleen hoeft te zijn en vaak mee op pad kan met haar baasje.

Op dit moment is haar vacht kortgeknipt, maar die groeit uiteraard vanzelf weer aan. Ze heeft een doorgroeivacht, dus een adoptant moet rekening houden met enig vachtonderhoud en/of bezoekjes aan de trimsalon.

Joly is gecastreerd, heeft een paspoort en chip, is gevaccineerd en behandeld tegen vlooien, teken en wormen en heeft een bloedtest gehad voor mediterrane ziektes, waarbij zij positief is getest op Ehrlichia.

Meer informatie

69069674_495496061253606_7197396526941863936_n

71197754_883277875399296_4053043908614029312_n

Max – geadopteerd

58805548_2803269266565681_4611261740083052544_n

Nieuw op de website en beschikbaar voor adoptie: Max!

Max is een klein reutje (gecastreerd) van 1 jaar. Hij is ca. 30 cm en 4 kilo.

Max houdt wel van leven in de brouwerij. Hij is sociaal met mensen en andere honden. Met vreemde mensen kijkt hij een beetje de kat uit de boom, maar samen iets ondernemen en hem belonen met brokjes maakt dat hij je snel vertrouwt. Max is slim en speels, hij is dol op speelgoed waar hij heel druk mee in de weer kan zijn.

Een thuis met kinderen (vanaf een jaar of acht) die weten hoe met kleine honden om te gaan of met andere kleine honden zou ideaal zijn. Max is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en is gewend om mee te gaan in de auto. We verwachten dat het alleen zijn rustig opgebouwd moet worden en we zoeken dan ook een plek voor hem waar hij niet heel veel alleen hoeft te zijn.

Max is volledig gevaccineerd, gecastreerd, al zijn bloedtesten zijn goed, hij is ontwormd, behandeld tegen vlooien en teken en heeft een paspoort en chip.

Voor meer informatie, mail naar info@zwerfdierinnood.nl.

UPDATE 20-08-2019: Max is gereserveerd en verhuist binnenkort naar zijn forever home!

Bink – geadopteerd!

Bink_profiel02

Bink is een klein reutje van bijna 4 maanden. Hij is 20 cm hoog en weegt een kleine 3 kilo. Hij zal een klein hondje blijven en uiteindelijk ca. 4-5 kilo gaan wegen.

Bink is een vrolijke en speelse pup, die ook heel erg van knuffelen en luieren houdt. Hij groeit op in een gastgezin in Spanje met andere honden en katten en is dus al gewend aan een huiselijk leven. Bink is samen met zijn moeder Bibi gevonden bij een benzinepomp, hij was toen 7 weken.
Bink heeft een sterke wil en heeft een consequente maar ook liefdevolle, geduldige opvoeding nodig. Net als elke andere pup moet hij nog veel leren en moet hij de tijd krijgen om rustig te wennen aan het drukke Nederland.

Bink is volledig gevaccineerd, heeft een chip en paspoort, is ontwormd en behandeld tegen teken en vlooien en kan op korte termijn al naar Nederland reizen.

Heb jij interesse in Bink? Neem dan contact op met ons via info@zwerfdierinnood.nl.

Update 14-06-2018: Bink is gereserveerd en gaat binnenkort verhuizen naar zijn nieuwe baasjes.

Elsie – geadopteerd!

30167606_2063249920619704_4419731790521006759_o

Elsie is een klein teefje van ca. 3 maanden en 4 kilo. Ze zal een klein hondje blijven van nog geen 10 kilo. Elsie is een speelse, zelfverzekerde en onbevangen pup. Ze groeit op in een gastgezin in Spanje met andere honden en katten. Ze is dus al een huiselijke omgeving gewend en is grotendeels zindelijk.

Elsie is geboren in het buitengebied, haar moeder woont bij een zomerhuisje van Spaanse eigenaren die daar in de winter niet komen. Bij het eerste bezoek van de eigenaren aan hun zomerhuisje vonden ze mama met drie pups van zo’n zeven weken oud. Elsie heeft de eerste weken van haar leven dus nooit een mens gezien. Elsie vond mensen en aangeraakt/opgepakt worden in het begin dan ook nog erg spannend, maar al snel had ze door dat knuffels toch wel erg fijn zijn en dat ze lekker eten van mensen krijgt. Ze is dus inmiddels goed gewend aan mensen en wordt ook graag geknuffeld. Vanwege haar achtergrond plaatsen we haar het liefst bij mensen die enige ervaring hebben met honden en in een rustige gezinssituatie, waar ze goed verder begeleid kan worden. De aanwezigheid van een andere stabiele, speelse en sociale hond is een pré.

Elsie is nog wel wat wild in de omgang, ze gaat met mensen om zoals ze met honden omgaat. Ze kan uitstekend met andere honden opschieten, ze daagt ze graag uit voor een spelletje. Ze is vrolijk en een beetje brutaal, maar weet goed hoe ver ze kan gaan. Elsie is een ondernemend hondje dat zichzelf ook goed kan vermaken en graag op avontuur gaat.

Elsie kan vanaf half mei naar Nederland reizen. Ze heeft dan al haar vaccinaties gehad, is ontwormd en behandeld tegen teken en vlooien en heeft een chip en paspoort.

Heb je interesse in Elsie of wil je meer informatie? Stuur ons dan een e-mail: info@zwerfdierinnood.nl.

UPDATE mei 2018: Elsie is gereserveerd en verhuist binnenkort naar haar forever home!

Eneko – geadopteerd!

IMG-20180224-WA0000

Eneko is een reu (gecastreerd) van 5 jaar en ca. 50 cm die sinds een paar weken in een opvanggezin in Nederland verblijft. Eneko heeft zich heel makkelijk aangepast aan het leven in Nederland. Hij is gek op mensen, benadert iedereen vriendelijk en hij wordt graag geknuffeld. Wandelen vindt hij ook leuk, hij loopt netjes mee aan de riem en kan na gewenning waarschijnlijk ook prima loslopen. Mensen komen voor Eneko op de eerste plaats, maar hij kan het ook prima vinden met andere honden (reu en teef). Eneko is een makkelijke hond in de omgang, hij is gewend aan de auto en is niet waaks. Hij zoekt nog een liefdevol thuis waar hij voor altijd mag blijven.

Ben jij geïnteresseerd in Eneko of heb je vragen over hem? Stuur ons dan een e-mail: info@zwerfdierinnood.nl.

UPDATE maart 2018: Eneko is gereserveerd en verhuist binnenkort naar zijn forever home!

Mimi – geadopteerd!

20180220-IMG_3052

Mimi is een klein teefje (gecastreerd) van 1,5 jaar, ca. 30 cm en 4 kilo. Mimi verblijft sinds een week in een opvanggezin in Nederland en is een vrolijk, aanhankelijk, actief en ondernemend hondje. Ze is erg mensgericht, gek op knuffels en aandacht en zoekt een liefdevol thuis waar ze niet vaak alleen hoeft te zijn. Mimi is al goed gewend aan het leven in Nederland, ze is op een enkel ongelukje na zindelijk, loopt goed mee aan de lijn, kan mee in de auto en vindt het leuk om met haar baasje samen op pad te gaan. Ze kan geplaatst worden als enige hond of bij andere honden en kan ook met katten.

Heb jij interesse in Mimi of wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@zwerfdierinnood.nl.

UPDATE maart 2018: Mimi is gereserveerd en verhuist binnenkort naar haar forever home!

Eric en Tom – geadopteerd!

26677920_2017788495165847_7325400058664605339_o

Eric en Tom zijn twee broertjes van ca. 3,5 maand. Ze zijn met nog een broertje en zusje gevonden in een doos naast een vuilniscontainer. Gelukkig konden ze terecht bij Hope for Spanish Stray Dogs, waar ze in huiselijke kring opgroeien samen met andere honden en katten. Eric en Tom zijn klein blijvende kruisingen die volwassen tussen de 6 en 8 kilo zullen gaan wegen. Ze zoeken allebei nog een fijn thuis. Vanaf begin maart kunnen zij naar Nederland reizen.

Zou je Eric of Tom graag adopteren of wil je meer informatie? Stuur ons dan een e-mail via info@zwerfdierinnood.nl.

UPDATE februari 2018: Eric en Tom zijn geadopteerd en verhuizen binnenkort naar hun forever home!

Donaties bij Arca en Ribercan

26177620_10155588133664748_410933503_o

Vrijwilligers Irma en Erwin zijn vlak voor kerst weer naar Spanje gereden met een bus vol donaties voor de asielen Arca (Tortosa) en Ribercan (Carcaixent). We willen iedereen heel erg bedanken voor de gedoneerde spullen, met name Irma en Erwin en Hannah Klaassen die elk jaar een grote inzameling organiseert bij Truly Personal. Mocht je zelf nog spullen hebben die je niet meer gebruikt, laat het ons weten! Er is vooral behoefte aan voer, kunststof manden, stevige wollen dekens (geen dekbedden of andere dekens/kussens met vulling), medicatie (met name ontworming, middelen tegen teken en vlooien, oorcleaners, wondverzorging), riemen, tuigjes en halsbanden.

Lucy – geadopteerd!

Lucy_bewerkt

Lucy is een klein teefje van 2 jaar en ca. 4,5 kilo. Lucy werd hoogzwanger en broodmager gevonden bij een wegrestaurant. Ze was erg bang en liet zich niet makkelijk pakken. Ze is liefdevol opgevangen en verzorgd door een opvanggezin in Spanje. Een week later beviel ze van drie pups, die inmiddels alle drie een fijn thuis hebben gevonden.

Lucy heeft nog weinig vertrouwen in vreemde mensen, waarschijnlijk heeft ze in haar jonge leven wat vervelende ervaringen met mensen gehad. Maar als ze je vertrouwt dan is ze gek op aandacht, danst en springt om je heen, wil de hele dag door knuffels en slaapt graag tegen je aan of op je schoot. In het opvanggezin is ze al erg vooruitgegaan, ze heeft geleerd om aan de riem te lopen en dat mensen leuk en lief zijn. Ze leert makkelijk en is voergericht. Op een nieuwe plek zal ze weer tijd nodig hebben om te wennen. Ze is dus op zoek naar een lief en geduldig baasje, iemand die haar veilige haven kan worden en die haar rustig begeleidt bij dingen die ze nog spannend vindt.

Lucy kan prima opschieten met andere honden, dus een stabiel hondenmaatje dat haar het goede voorbeeld kan geven, is een pré. Ze houdt niet van veel drukte, dus we plaatsen haar niet bij kinderen en bij voorkeur in een rustige woonomgeving.

Lucy is gecastreerd, volledig gevaccineerd, heeft een paspoort en chip en is negatief getest op mediterrane ziektes. Ze kan vanaf januari naar Nederland reizen.

Heb jij interesse in Lucy of wil je meer weten? Neem dan contact op met ons via mail: info@zwerfdierinnood.nl.

UPDATE januari 2018: Lucie is gereserveerd en verhuist binnenkort naar haar forever home!

25498440_2008761466068550_4564753635440937486_n17407946_1306507819443464_491467414_o

Donaties en kalender Ribercan

Kalender Ribercan 2018

Aankomend weekend rijden we weer naar Spanje om donaties te brengen!

We hebben het afgelopen jaar weer genoeg donaties verzameld om de bus helemaal met spullen te vullen, maar het zou leuk zijn als we net als vorig jaar ook nog een geldbedrag kunnen doneren aan Ribercan.

Wil je helpen de honden van Ribercan een extra mooi kerstcadeau te geven, dan kun je jouw donatie storten op IBAN NL50 INGB 0006 8643 92 of Paypal info@zwerfdierinnood.nl onder vermelding van Ribercan.

Ook dit jaar kun je weer een Ribercankalender kopen. De kalender kost € 10,- en wordt begin januari verzonden. De opbrengst komt volledig ten goede aan Ribercan. Je kan een kalender bestellen door vóór 27 december een PB te sturen met jouw adresgegevens en het aantal kalenders dat je wilt bestellen.

Video calendario from scrat64 on Vimeo.

1 2 3 6