Samenkomdag opvanggezinnen

Samenkomdag opvanggezinnen

Vorige week heeft Stichting Zwerfdier in Nood een bijeenkomst voor de opvanggezinnen georganiseerd.
Het doel van deze dag was de opvanggezinnen de gelegenheid geven elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Hondengedragsdeskundige Alexandra Wilkinson gaf een presentatie over gedrag en lichaamstaal en uiteraard was er ook de mogelijkheid voor de opvanggezinnen om vragen te stellen aan de stichting.

De dag begon met voorstelrondje door alle aanwezigen. Tijdens de lunch die daarop volgde, werden ervaringen uitgewisseld over de opvanghonden.
Na de lunch en kennismaking gaf Alexandra Wilkinson een presentatie over lichaamstaal en het herkennen van stress en kalmerende signalen bij honden. Deze kennis is van groot belang om de opvanghonden te kunnen helpen bij het aanpassen aan het leven in Nederland. We zijn als stichting dan ook heel blij dat Alexandra bereid was deze presentatie te geven. Alexandra liet niet alleen veel voorbeelden zien door middel van foto’s, plaatjes en filmpjes, maar stimuleerde ons ook actief mee te denken. De opvanggezinnen gaven na afloop aan dat ze de presentatie ‘leuk, informatief en heel interessant’ vonden.

Vervolgens was er de mogelijkheid om na te praten, feedback te geven aan de stichting en vragen te stellen. Veelgehoorde feedback was dat het de persoonlijke benadering van de stichting, de kleinschaligheid en betrokkenheid erg gewaardeerd wordt. Daar zijn we als stichting natuurlijk erg blij mee, zeker omdat het precies aansluit bij waar wij voor staan en waar we ons mee willen onderscheiden. Ook was er kort aandacht voor het werven van extra vrijwilligers en donaties. Ook hier bleek weer de betrokkenheid van onze opvanggezinnen: er werden spontaan ideeën geopperd voor het inzamelen van geld en het helpen als vrijwilliger.

Na afloop konden we alle opvanggezinnen nog een leuke goodiebag meegeven. Deze  goodiebag is gesponsord door Fokker en zal zeker voor een hoop blije hondjes gezorgd hebben!

We kunnen concluderen dat deze eerste bijeenkomst voor opvanggezinnen een succes was en wij kijken al uit naar de volgende!
Ben je enthousiast geworden van dit verslag en wil je ook graag deel uitmaken van dit geweldige team van opvanggezinnen, meld je dan snel aan als opvanggezin. Hier kun je meer informatie vinden.